ثبت شرکت | ثبت برند | صورتجلسه تغییرات

انژکتور چیست و سیستم کاری آن

 انژکتور و پمپ انژکتور در کارکرد موتور های دیزلی نقش مهمی را ایفاد می کند. به همین دلیل تعمیر ونگهداری این قسمت در راندمان موتور های دیزلی تاثیر چشم گیری  دارد. 

پمپ های جابجایی مثبت:

شبکه چرخان و پمپ های دنده داخلی هردو در دسته پمپ های جابجایی مثبت طبقه بندی می شوند. هر دو نوع این پمپ ها از طریق اندازه متغیر و محفظه چرخان جهت تامین سوخت و مکش آنها از طریق تغییر در حجم عمل می کنند.

هنگامی که حجم به بیشترین مقدار خود می رسد دریچه تامین سوخت بسته شده ودریچه تخلیه باز می شود. سپس سوخت تحت فشار با فشار بالا به سمت بیرون تخلیه می گردد و حجم محفظه کاهش می یابد. محفظه های پمپ توسط یک صفحه مدور عمل می کنند.نیروی گریزاز مرکز و فشار سوخت باعث تخلیه سریع و پر فشار سوخت در مسیر خود می گردد.نیروی گریز از مرکز مابین صفحه مدور و مسیر آن باعث افزایش ثابت در حجم می گردد.

پمپ دنده داخلی شامل یک دنده محرک می باشد که در مقابل یک حلقه گریز از مرکز حرکت می کند.این دنده حلقه ای دارای یک دنده بیشتر از دنده محرک می باشد. هنگامی که این دنده شروع به چرخش می کند محفظه ای متغیر بین دندانه ها ایجاد می گردد.پمپ های شبکه مدور جهت ایجاد فشار سوخت بیشتر از 600 کیلو پاسکال بکار می روند در حالیکه پمپ های دنده داخلی جهت ایجاد فشار بیشتر از 300 کیلو پاسکال بکار برده می شوند.

انژکتور-پمپ انژکتور

پمپ های هیدرکینتیک:

پمپ های محیطی و کانال جانبی جزو پمپ های هیدرکینتیک طبقه بندی می شوند. در این پمپ ها یک وسیله پیش برنده(ایمپلر)ذرات سوخت را شتاب داده و از این طریق قبل از اینکه سوخت را به داخل مانیفولد هدایت کند آنها را پر فشار می کند.پمپ های محیطی و کانال جانبی از لحاظ تعداد تیغه های بزرگتر و شکل آنها با یکدیگر تفاوت دارند.

همچنین از لحاظ قرارگیری و موقعیت نیز با یکدیگر تفاوت هایی دارند.به هر حال پمپ های محیطی تنها قادر به ایجاد فشار در محدوده 300 کیلو پاسکال می باشند و از این طریق سوختی دائمی و بدون نوسان را تامین خواهند کرد.این عامل سبب ایجاد صدای کمتری در حین کارکرد این نوع پمپ ها گردید و بازار مناسب را در جهت نصب بر روی خودروها  فراهم می نماید.پمپ های کانال جانبی تنها قادر به تولید فشار بالاتر از 100کیلو پاسکال می باشند.

یکی از مهمترین استفاده های این پمپ ها بعنوان یک پمپ تقویت کننده در سیستمهایی می باشد که از پمپ های نوع داخل خط سوخت رسانی استفاده می کنند.از دیگر موارد کاربرد این نوع پمپ ها بعنوان مرحله اول از پمپ های دو مرحله ای نوع داخل باک که حساس به مشکلات استارت اند و نیز در سیستمهای انژکتوری پاشش تک نقطه ای می باشد.

_1_7بررسی کالاهای جایگزین و تجزیه و تحلیل اثرات آن بر محصول: 

 سیستم سوخت رسانی برای خودرو به مانند دستگاه گوارش و دستگاه تنفسی برای بدن انسان ضروری و بسیار حساس است که بایستی انرژی لازم برای استفاده و کار خودرو را فراهم سازد.اما این سیستم های سوخت رسانی چگونه چنین کاری را انجام میدهند؟ بر چند نوع هستند؟ مزایا و معایب این نوع سیستم ها چیست؟ چه نوع سیستمی برای خودرو اقتصادی تر  و مناسب تر است؟و....ده ها سوال دیگر که ممکن است برای همه ی کسانی که به نوعی با خودرو سروکار دارند پیش آید.

از سال 1383 ساخت خودرو های سواری کاربراتوری تقریبا به حالت تعلیق در آمده است و شرکت ها تنها مجازند از سیستم های انژکتوری برای محصولات خود استفاده کنند. حال آنکه تعدادی از رانندگان قدیمی خودرو همچنان بر استفاده از خودرو های کاربراتوری اصرار می ورزند . اصلا کاربراتور و انژکتور چه تفاوتی با هم دارند؟ چه کاری انجام می دهند؟ و کدامیک بر دیگری ارجعیت دارد؟ و .... سوالات مشابه دیگر.

دراین نوشتار سعی داریم به صورت اختصار با هر دو نوع سیستم سوخت رسانی آشنا شویم و در نهایت با مزایا و معایب هردو آشنایی پیدا کرده تا بتوانیم به درستی در خصوص استفاده از این سیستم ها در خودرو تصمیم گیری نماییم.

پمپ انژکتور و تعمیر پمپ انژکتور

کاربراتور چیست؟

کاربراتور مهمترین قطعه در سیستم های سوخت رسانی کاربراتوری است. وظیفه ی اصلی کاربراتور تهیه مخلوط مناسبی از هوا و سوخت برای شرایط مختلف کار موتور می باشد.یک کاربراتور بایستی خواسته های زیر را برآورده سازد

1_تهیه مخلوط صحیح هوا وسوخت برای شرایط مختلف کار موتور در زمانی بسیار کوتاه

2_مصرف کم سوخت در وضعیت کار عادی موتور

3_امکان تامین حداکثر قدرت در حالت بار کامل

4_روشن شدن موتور در هر درجه حرارت و کارکرد منظم آن در حالت دور آرام

5_پایداری تنظیم های انجام یافته بر روی کاربراتور برای یک مدت طولانی و امکان تنظیم ها با  توجه به شرایط کاری موتور

6_سادگی، قابلیت اطمینان و دوام 

7_سهولت تعمیر و نگهداری کاربراتور چگونه کار می کند؟

عامل اصلی کار کاربراتور ایجاد مکش (خلاء)در روی مجرای خروج سوخت(ژیگلور) می باشد . این کار توسط قسمتی از بدنه کاربراتور به نام ونتوری یا گلوگاه انجام می گیرد. ونتوری در حقیقت مقطع کاهش بدنه کاربراتور می باشد.با باز شدن صفحه گاز هوا توسط سیلندر موتور مکیده شده و به داخل کاربراتور جریان می یابد.

در هنگام عبور از ونتوری به علت کاهش مقطع عبور، سرعت هوا افزایش یافته و فشار محفظه ونتوری کاهش می یابد و مکشی ایجاد می نماید که به مراتب از سایر مقاطع کاربراتور بیشتر است. بنابراین چنانچه مجرای سوخت به این قیمت متصل شود،سوخت مکیده شده و پس از مخلوط شدن با هوا به داخل سیلندر وارد می شود.

نظرات (0)

نظر خود را بنویسید